تینر
تینر یا همان Thinner، یکی از پر استفاده ترین مواد در زمینه رنگ آمیزی می باشد که بیشتر برای تنظیم غلظت رنگ کاربرد داشته و در انواع مختلفی تولید می شود. تینر ها از ملزومات رنگ بوده و دارای کیفیت های متفاوتی می باشند، هر چه در زمان رنگ آمیزی از تینر با کیفیت تری استفاده کنیم نتیجه رنگ کاری بهتری خواهد بود، البته نا گفته نماند که کیفیت نقاشی به عوامل متعددی همچون کیفیت قلم مو ، کیفیت رنگ، زیرکار و بتونه کاری درست و از همه مهمتر مهارت نقاش بستگی دارد. در زیر به طور کامل به معرفی انواع تینر می پردازیم.
تینر
به طور کلی تینر نوعی ماده شیمیایی با حالت مایع است که مهم ترین کاربرد آن رقیق کردن رنگ می باشد. در حقیقت این مواد با ایجاد تغییراتی در ساختار رنگ باعث می شوند تا عمل رنگ آمیزی با سهولت بیشتری انجام گیرد.
انواع تینر
· تینر فوری
تینر های فوری از چند حلال که قدرت حل کنندگی بالایی دارند مانند وایت استریت، استون و.. تشکیل شده و از مهم ترین ویژگی هایش سرعت تبخیر بالا، بی رنگ بودن و بوی تند و تیز آن است.
· تینر اپوکسی
این تینرها که با عنوان پلی پوکساید نیز شناخته می شوند، برای رنگ های اپوکسی و کاهش ویسکوزیته آن ها به کار رفته و همچنین برای شستشوی اسپری از رنگ و چسب و ابزار رنگ آمیزی استفاده می شوند.
· تینر روغنی
تینر های روغنی از حلال های هیدروکربنی ساخته شده و همانطور که از نام شان پیداست برای رنگ های روغنی به کار برده می شوند.
· تینر پلی اورتان
این گروه از تینرها معمولا قدرت حلالیت کمتری نسبت به سایرین دارند، زیرا رنگ های پلی اورتان در مقایسه با سایر رنگ ها زودتر خشک شده و ویسکوزیته بالایی دارند. از سایر انواع تینر می توان به تینرهای سیلیکونی (برای رنگ های سیلیکونی)، شستشو و.. اشاره کرد.
قیمت تینر
تینر ها با توجه به حجم نوع و کیفیت شان قیمت های متفاوتی دارند، اما به طور کلی می توان گفت قیمت کم حجم ترین آن ها از حدود ۱۰ هزار تومان شروع شده و در اندازه بشکه ای تا چند میلیون تومان نیز می رسد.
راهنمای خرید تینر
از مهم ترین ویژگی هایی که به هنگام انتخاب تینر باید به آن ها دقت کنید، می توان سرعت خشک شدن، میزان چسبندگی، براقیت رنگ و صافی سطح مورد نظر را نام برد. برند الکترو ابزار با داشتن طیف وسیعی از تینرها به شما این امکان را می دهد تا به راحتی بتوانید محصول مورد نظرتان را با مناسب ترین کیفیت و قیمت ممکن خریداری کنید.
کلام پایانی
همانطور که گفته شد، تینرها موادی ضروری در زمینه رنگ آمیزی هستند که با توجه به کاربرد نهایی شان در انواع مختلفی طراحی شده و شما باید آن ها را با توجه به نوع رنگ آمیزی انتخاب کنید.