رنگ روغنی
رنگ روغنی از ترکیب پگمنت (رنگدانه) طبیعی به همراه رزین و افزودنی هایی که به بالابردن کیفیت پوشش دهی و ماندگاری رنگ کمک میکنند تولید می گردد. رنگدانه ها رنگ اصلی و رزین خاصیت چسبندگی و براقیت به رنگ روغنی میدهد.
کیفیت رنگ های روغنی
کیفیت رنگ های روغنی ارتباط مستقیم با کیفیت و میزان رزین و همچنین کیفیت رنگدانه ها و نسبت ترکیب یا فرمولاسیون مورد استفاده دارد. شرکت های مختلف رنگ سازی از رزین ها و رنگ دانه های منحصر به خود و با فرمولاسیون های متفاوتی اقدام به تولید رنگ می کنند که همین دلیل میزان پوشش و براقیت و دوام آنها را با هم متفاوت میسازد.
موارد مصرف
با توجه به مقاومت بالای رنگهای روغنی و خاصیت ضد رطوبت آن و همچنین بازه گسترده قابلیت اجرای آن بر روی تمامی سطوح گچی، سیمانی، چوب و فلزی و سایر سطوح کاربرد فراوانی دارند.
معمولا برای نقاشی دیوارهای داخلی ساختمانها، در و پنجرهها و سطوحی که در معرض بارندگی و تابش مستقیم خورشید هستند رنگ های روغنی گزینه مناسبی به حساب میآیند.
معایب
از آنجا که برای رقیق نمودن رنگهای روغنی از حلالهای نفتی استفاده میشود در زمان اجرا و تا دو، سه روز بعد بوی نامطبوعی دارد و همچنین خشک شدن کامل رنگ نیز مستلزم همین زمان میباشد، ولی باید در نظر داشت که با توجه به مقاومت بالا، پوشش دهی مناسب، مقاومت در برابر رطوبت ارزش تحمل این دو سه روز را دارد.